Petra StoparPetra Stopar

Literarni natečaj Nedelje 2018

Slovenci po svetu | 29.03.2018, 16:47 Matjaž Merljak

Nedelja, slovenski cerkveni tednik z avstrijske Koroške, točneje iz krške škofije, ki letos obeležuje 92. obletnico izhajanja, objavlja natečaj za izvirno črtico.

Besedilo na prosto temo mora biti še neobjavljeno in napisano v slovenskem jeziku, obsega naj 10 tisoč znakov s presledki. Avtor oz. avtorica od 16-ega leta starosti naprej lahko sodeluje samo z enim prispevkom.

Vsa besedila bo ocenjevala strokovna žirija.

Prva nagrada je vredna 350 evrov, druga 200 evrov in tretja 150 evrov. Avtor oz. avtorica s sodelovanjem dovoljuje objavo besedila v Nedelji. Nekaj izbranih črtic bomo objavili kot poletno branje.

Besedilo mora biti v posebni kuverti opremljeno s šifro in mora do 7. maja 2018 prispeti na naslov:

Uprava Nedelje

»Literarni natečaj«

Viktringer Ring 26

A-9020 Klagenfurt/Celovec

Avstrija

 

Slovenci po svetu, Kultura
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.