Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Slovenska zastava (foto: ARO)
Slovenska zastava

Gibanje Prebudimo Slovenijo za predvolilne povezave demokratičnih strank

Slovenija | 17.03.2018, 17:20 Marta Jerebič

Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo je dopoldne v Ljubljani pripravila Zbor kristjanov in ljudi dobre volje. Na njem so člani gibanja predstavili tudi posebno izjavo demokratičnim strankam, da se povežejo v predvolilno koalicijo.

»Vemo, da je taka odločitev težka, ker so med strankami tudi pomembne razlike v političnih nazorih, pa tudi nekaj zamer, ki jih je treba v dobro teh strank in bodoče koalicije preseči. Zaupamo etični in moralni zavezanosti politikov strank, ki nimajo komunističnega pedigreja ...« so zapisali v gibanju in dodali. »V kolikor tako združene demokratične stranke ne bi uspele zmagati, morajo izoblikovati trdno in stabilno opozicijo, ki bo preprečila vsako samovoljno poseganje v ustavo ali v obstoječi demokratični družbeni sistem.«

Na srečanje z naslovom "Spet na razpotju" so sicer spregovorili dr. France Arhar, p. Branko Cestnik in dr. Tomaž Erzar. Med gosti pa so bili tudi predsednik SDS Janez Janša, vodja poslanske skupine Nsi Jožef Horvat in nekdanji predsednik ustavnega sodišča Miroslav Mozetič.

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.