Petra StoparPetra Stopar

Združenje krščanskih poslovnežev Slovenije krepi vezi s krovno organizacijo

Slovenija | 06.03.2018, 05:40

Združenje krščanskih poslovnežev Slovenije želi utrditi vezi s krovno organizacijo UNIAPAC International. Tudi zato je na krajši obisk v Ljubljano povabilo njenega predsednika Rolanda Medeirosa.

Medeiros, uspešen čilenski podjetnik, je k nam prišel s svojo ženo Mario. Po poklicu je inženir kemije in kvantne fizike. Študij je sklenil na Švedskem in se v domovini dodatno izobraževal na področju upravljanja in filozofije.

"Cilj njegovega obiska v Sloveniji je podpreti delo članov Združenju krščanskih poslovnežev Slovenije in utrditi medsebojno sodelovanje," nam je povedal predsednik našega združenja dr. Drago Rudel. Upravni odbor se je z njim sestal sinoči, delovni del je načrtovan za danes, ko bo visoki gost obiskal tudi predsednika Slovenske škofovske konference, ljubljanskega nadškofa metropolita Stanislava Zoreta.

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.