Petra StoparPetra Stopar

Meditacije za križev pot v rimskem Koloseju napisali mladi

Cerkev po svetu | 08.03.2018, 17:17 Marta Jerebič

Papež Frančišek je pripravo besedil za križev pot v rimskem Koloseju letos zaupal skupini 15-ih mladih. Pri tem jih je vodil docent religije, novinar in pisatelj Andrea Monda.

V meditacijah mladi govorijo o čutu za pravičnost, pohujšanju križa, iskanju opornih točk, dialogu in izzivih. Sporočilo, ki veje iz besedil, je po besedah prof. Monde želja, da bi mlade spremljali na poti življenja, jih ne obsojali ali nanje gledali zviška. Hkrati meditacije poudarjajo, da Jezus, kot ga srečamo v križevem potu, trpečega in zapuščenega, lahko dobro razume življenje mladostnikov.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.