Ljubljana, ponedeljek, 10. december 2018, 07:25

Pevci vsako leto pripravijo božično darilo

0:00
0:00
Božično vzdušje pri svetem Vidu v Clevelandu
Foto © Tone Ovsenik

Božično novoletni prazniki so za nami, le da je danes še praznik treh svetih kraljev. V Clevelandu smo te praznične dni preživeli v objemu res mrzle zime. Temperature so se vrtile od 10 do 15 Celzija pod ničlo. Seveda nam pa tudi snega ne manjka. Skoraj vsak dan po malce sneži, tako imamo lepo belo odejo. Čeprav sneži, s cestami in prometom ni težav, saj odgovorni dobro skrbijo, da so ceste splužene in posoljene. Skratka očiščene.

V nedeljo, na praznik Svete družine, je bila v cerkvi Svetega Vida vse farna sveta maša ob desetih, kateri je sledil božični koncert združenega zbora pevcev župnije Marije Vnebovzete in svetega Vida kakor tudi prijateljev. Zbor seveda vodi priznani pevovodja Janez Sršen. Letos ta zbor slavi svojo 25-letnico, odkar nam postreže vsake božične praznike z odličnim koncertom. Kot omenjeno ga vodi Janez Sršen in njemu vsa leta stoji ob strani organist Bill Patrick. Nekaj pesmi tudi pevce spremljajo godala; dve violini, viola in čelo ter trobentač, da zveni še toliko bolj praznično. Lep je občutek sedeti v klopi in poslušati koncert pesmi zapete v angleškem, italijanskem, latinskem in slovenskem jeziku. Letos so še dodali eno pesem nemškega izvora. Ko človek sedi v klopi ob poslušanju lahko zreš na lepe jaslice. Tudi tu je zanimivost, da se osvetljava spreminja in imaš občutek, da si preživel v sedmih minutah dan in noč. Hvaležni smo vsem, ki darujejo svoj čas, da nam pripravijo to božično darilo vsako leto.

Med spremljanjem božičnega koncerta
Med spremljanjem božičnega koncerta

Slivestrovanje je pri nas minilo brez kakršne slovenske zabave. Rojaki so našli zabave drugod ali pa so novoletni večer preživeli v krogu svojih in prijateljev, kar je tudi lep način se posloviti od starega in pozdraviti novo leto, saj menda smo Slovenci res najraje doma ob slovesih.

Danes, na dan svetih treh kraljev pa župnija Marije Vnebovzete vabi vse na zajtrk s palačinkami, ki ga servirajo v dvorani celo dopoldne.

Članice Oltarnega društva so skupno prisotne pri deseti maši in obhajilu. Popoldne pa molijo sveto uro in po njej se bodo zbrale v dvorani ob svoji božičnici.

Oba naša župnika se pa tudi v oznanilih pohvalita in zahvalita župljanom za izredno dobrosrčnost med prazniki, saj sta oba bila nagrajena z bogato na Sveti dan.


Ne spreglejte: