Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Založniška dejavnost Ognjišča (foto: Izidor Šček)
Založniška dejavnost Ognjišča

Knjiga je lepo darilo – tudi za Miklavža

| 04.12.2017, 08:29

V Sloveniji je navada, da na Miklavžev večer obdarujemo najbližje. Ta lepa navada se lahko spremeni v potrošništvo, če pozabimo, da lahko tudi s skromnejšim darili razveselimo svoje najbližje. Še več, lahko jim pomagamo v stiski ali pomagamo v pri duhovni rasti, če jim poklonimo knjigo duhovne vsebine. Ne pozabimo, da je knjiga lepo darilo tudi za otroke.

To poudarjajo tudi pri založbi Ognjišče. Vsako leto zato pripravijo posebno Miklavževo ponudbo, v kateri lahko bralci najdejo kaj zase, za svoje bližnje, zlasti pa za najmlajše. Miklavževo ponudbo si lahko ogledate na tej povezavi: MIKLAVŽEVA PONUDBA.

Sicer si knjige Ognjišča, zlasti novitete, lahko ogledate tukaj: http://knjigarna.ognjisce.si/

Rože ovenejo, čokolado pojemo, steklenico penine popijemo, knjiga pa nas bo spremljala še dolgo. Zato je knjiga lepo darilo.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.