Ljubljana, sobota, 19. januar 2019, 03:09

Razstava jaslic v Nabrežini

Jaslice v Nabrežini
Foto © Sergio Gerli

V župnišču v Nabrežini pri Trstu/Aurisina je od včeraj do praznika Jezusovega krsta na ogled tradicionalna razstava jaslic.

S prihodom božičnih praznikov se na stežaj odprejo vrata nabrežinskega župnišča, ki vsako leto gosti že tradicionalno razstavo jaslic z vsega sveta. Na razstavi sodelujejo domači umetniki, a tudi otroci osnovnih šol in posamezniki, ki jim je tradicija jaslic pri srcu. Posebno bogata je zbirka ročno izdelanih jaslic osnovnošolskih otrok iz Komna, ki vsako leto prispevajo k razstavi svoje izdelke.

Tradicijo razstav je pred več kot tridesetimi leti uvedel priljubljeni domači župnik Bogomil Brecelj. Potem ko je zbolel in pred leti preminil, razstavo vsako leto oblikuje domačin Sergio Gerli, ki vsak leto pripravi za razstavo posebno instalacijo – v lanskem letu so to bile jaslice na Sv. Višarjah.

Odprtje razstave je bila na božični dan, na ogled pa bo vsako soboto in nedeljo do 7. januarja 2018 s sledečim urnikom: sobota 16.00-19.00, nedelja in prazniki 9.00-12.00 in 16.00-19.00. Za šole bo razstava odprta še v tednu med 7. in 14. januarjem. Možen je tudi ogled izven dogovorjenega časa s predhodnim klicem na +39.040.200179 (Sergio Gerli).


Ne spreglejte: