Ljubljana, sreda, 12. december 2018, 22:02

14. posvet Ko ni več meja

SSK, Svetovni slovenski kongres
Foto © SSK

Svetovni slovenski kongres SSK v sodelovanju s predstavniki slovenskih organizacij jutri na Opčinah pri Trstu pripravlja posvet na temo Kako mladi slovenski rojaki iz Italije občutijo matično Slovenijo in kako bi lahko mlade bolje povezali z matično domovino?

S srečanjem želijo ugotoviti, kako mladi še cenijo slovenskost: pripadnost slovenski kulturi, njenemu jeziku, povezovanju z rojaki v drugih državah. Oblikovali bodo tudi predloge o tem, kako bi mladim lahko bolj približali Slovenijo in na katerih področjih bi lahko naredili več, da bi bila Slovenija sama bolj prepoznavna med mladimi in bi mladim rojakom vzbujala večje zanimanje - tako za dogodke v Sloveniji kot za morebitno nadaljevanje študija ali kasnejšo zaposlitev.

14. Strokovno znanstveni posvet Ko ni več meja bo potekal od 16. do 19. uri v prostorih Zadružne Kraške banke na ulici Ricreatorio številka 2. Med uvodnimi govorci bodo dr. Devan Jagodic s Slovenskega raziskovalnega inštituta, Andreja Duhovnik Antoni, višja svetovalka za slovenske šole v Italiji ZRSS in Ivan Peterlin z Združenja slovenskih športnih društev v Italiji.

Več informacij.

14. Strokovno znanstveni posvet Ko ni več meja
14. Strokovno znanstveni posvet Ko ni več meja


Ne spreglejte: