Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

Maksuti o sklepu predsedniške tekme: Veliko bo odvisno od volilne udeležbe

Slovenija | 10.11.2017, 16:08

Ob obilici soočenj pred drugim krogom predsedniške tekme je bilo objavljenih manj javnomnenjskih raziskav. Po zadnjih bi se Borut Pahor utegnil veseliti novega mandata. A medtem ko ima po anketi Dela, ki jo je izvedel Episcenter, kar lepo prednost, anketa Dnevnika in Večera, ki jo je oblikovala Ninamedia, kaže precej tesnejši izid. Po javnomnenjski raziskavi, ki jo je za POP TV opravila Mediana, je razlika med njim in Marjanom Šarcem premajhna za dokončno napoved zmagovalca. Da bo tekmo dobil Pahor, ugotavlja anketa, ki so jo za Novo24TV opravili pri Parsifalu.

"Nisem pristaš teze, da bi po javnomnenjskih raziskavah napovedoval neke trende in preobrate. Strinjam se, da bo razlika manjša, kot je bilo sprva predvideno, a menim, da Pahor ostaja favorit," je za naš radio poudaril sodelavec Inštituta za politični menedžment dr. Alem Maksuti. Kot je dodal, bo pri tem ključen mobilizacijski moment. "V veliki meri bo to odvisno od volilne udeležbe, torej od tega, koliko volivcev, ki podpirajo ali enega ali drugega kandidata, bo v nedeljo prišlo na volitve."

Slovenija, Politika
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.