Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

Etiopija kliče: "Hvala, Slovenija!"

| 16.10.2017, 15:39 Jure Sešek

V teh dneh sta na obisku v Sloveniji salezijanski inšpektor v Etiopiji Estephanos Gebremeskel in vodja misijonske pisarne v Adis Abebi italijanski misijonar Cesare Bullo. S salezijancem Jožetom Andolškom se srečujeta z botri, mnogimi prostovoljci, ki so povezani z Etiopijo in mnogimi, ki čutijo vez z misijonskimi deželami. Danes sta obiskala tudi Radio Ognjišče in se poslušalcem zahvalila za dobroto in darove, ki prihajajo v Gambelo.

Prostovoljstvo, molitev, denarni in gmotni darovi. To je le nekaj oblik pomoči revnim deželam, tudi Etiopiji, ki ste ji poslušalci Radia Ognjišče namenili ogromno pomoči v letošnji Pustni Sobotni iskrici.

Cesare Bullo,
Cesare Bullo, © Izidor Šček

Inšpektor oče Estefanos se je takole zahvalil vsem, ki ste sodelovali v akciji: „Ne najdem besed s katerimi bi se lahko v pravi meri zahvalil za vašo pomoč. Glas o dobroti je nemudoma, že tisto soboto, dosegel našo deželo in revne, lačne v njej. Prihajava v imenu otrok, ki jim z vašimi darovi vsak dan vračate dostojanstvo. Dolžni smo zahvalo radiu, ki s svojim delom povezuje. Ne le sodelavcev med seboj, s poslušalci … Povezuje tudi Afriko z Evropo, lačne s tistimi, ki zmorejo in hočejo pomagati. Povezuje vse vas z oddaljenimi revnimi. Tudi zaradi akcije, kot je bila vaša, ima obubožana Afrika še vedno tudi upanje!“

 Gosta iz Etiopije sta se včeraj na Rakovniku v Ljubljani srečala tudi z mnogimi botri, ki so del najpomembnejšega projekta za njuno deželo: botrstva, ki daje upanje za prihodnost otrok, mladih in družin v mnogih deželah Afrike. Naj dodam, da boste pogovoru z vodjo Misijonske pisarne v Adis Abebi Cesarejem Bullom lahko prisluhnili v nedeljski oddaji Iz življenja vesoljne Cerkve, predstavitev salezijanskega inšektorja očeta Estephanosa pa bo del ene od prihajajočih misijonskih oddaj „Pojdite in učite“, ki so na sporedu ob nedeljah zvečer.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.