Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Nastopajoči na Ritmu srca (foto: Rok Mihevc)
Nastopajoči na Ritmu srca

VIDEO in FOTO: Jubilejni 15. festival sodobne krščanske glasbe

| 12.10.2017, 21:13

Ob sedmih novih pesmih je letošnji Ritem srca prinesel tudi štiri pričevanja, ki jim je sicer izjemno razigrana množica mladih zbranih v športni dvorani Osnovne šole Alojzija Šuštarja v Šentvidu v tišini prisluhnila in jih nagradila z gromkim aplavzom. Obe vsebini so lepo povezale že uveljavljene pesmi sodobne krščanske glasbe, ki so zvenele v slavljenju Njega, po katerega dobroti smo doživeli tudi že 15. jubilejni festival.

O svojih preizkušnjah so spregovorili 18-letni Jakob Zupanič, ki se spoprijema z gluhoto in težavami z vidom, 11-letni Damjan Vizjak, ki je zaradi tumorja v možganih pri sedmih letih oslepel, 31-letna Monika Dizdar, ki je zaradi multiple skleroze na invalidskem vozičku, in sirski Slovenec Vael Hanuna, ki že nekaj let živi v Sloveniji, hkrati pa zavzeto spremlja mnoge zgodbe beguncev po svetu.

Tudi tokrat je sodobno krščansko domačo in tujo glasbo bilo moč slišati ob spremljavi benda v sestavi Dorian Granda, bobni, Matej Tekavčič, bas, Martin Lunder, električna kitara, Tine Lustek, akustična kitara in Andrej Marinčič, klaviature. Vokale pa so prispevali vsi sodelujoči pevci in spremljevalna vokalista Lucija in Luka Jerman. Vabljeni k ogledu foto utrinkov v nadaljevanju, pa tudi video utrinkov na naši FB strani.

O vtisih smo vprašali tudi nekaj obiskovalcev, ki so povedali:
"Meni je bilo zelo všeč, ta pričevanja in na splošno glasba. Vsako leto je boljše, tako da kar tako naprej. Zdi se mi, da so tovrstni dogodki zelo pomembni za vero mladih, da vidiš, da v tem nisi sam. Prav je, da se združujemo in se srečujemo."

"Tudi meni je bilo všeč, ena sprememba, novost. Lepo je bilo. Je priložnost, kjer se lahko družiš z ostalimi istomislečimi, poleg tega se srečaš s prijatelji."

"Velik izziv je, da si lahko deležen tako posebnega večera. Lepo je videti toliko mladine, da se vendarle zbira in prihaja na kup. Tudi mi, ki nismo več tako mladi, radi pridemo sem."

Organizatorji dogodka smo ob koncu zadovoljni, hkrati pa že polni načrtov, kako v prihodnje še več mladih privabiti na Ritem srca, saj se zavedamo, da je v tem obdobju težko »stati inu obstati« kot kristjan, ko pa je naokoli toliko motilcev in skušnjav.

Razigrana mladost
Razigrana mladost © Rok Mihevc

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.