Ljubljana, sreda, 26. september 2018, 17:17

V Venezueli pred volitvami guvernerjev dan molitve za državo

Venezuelski škofje pri papežu
Foto © Radio Vatikan

V Venezueli bodo v nedeljo izbirali voditelje regij. Tamkajšnji škofje so pozvali k udeležbi na volitvah. Še pred tem so povabili k molitvi, da bi minile mirno in bi bile usmerjene v skupno dobro.

Škofje v Venezueli ocenjujejo, da kriza v državi še ni presežena. Verjamejo, da skorajšnje volitve guvernerjev v trenutnih razmerah predstavljajo luč vsem tistim, ki verjamejo, da je demokracija tako način upravljanja vlade kot tudi prava pot k celostnemu razvoju. Da ne bi prišlo do uveljavitve katerega od modelov, ki kršijo dostojanstvo človeške osebe, pravice državljanov, politično stabilnost in družbeni mir, so v posebnem sporočilu pozvali državljane, naj svobodno in brezpogojno izrazijo svojo voljo. Prepričani so, da imajo volilni upravičenci dolžnost do Venezuele in prihodnjih generacij. "Ne smemo se umakniti zaradi nezaupanja in malodušnosti," so opozorili.

Škofje so se obrnili tudi na tiste, ki bodo zmagali. Pozvali so jih, naj delujejo kot služabniki tistim, ki jih bodo vodili, naj bodo odgovorni ter naj v regijah oblikujejo vlado z ljudstvom in zanj.

Duhovnike so povabili, naj danes po župnijah pripravijo dan molitve za državo. "Venezuela mora, z blagoslovom Koromotske Gospe, postati narod, kjer bodo kraljevali pravičnost, svoboda, solidarnost in bratstvo," so poudarili.

Vir: Radio Vatikan


Ne spreglejte: