Petra StoparPetra Stopar
Papež gre na letalo (foto: Radio Vatikan)
Papež gre na letalo

Objavljen program papeževega potovanja v Mjanmar in Bangladeš

Cerkev po svetu | 11.10.2017, 10:23 Marta Jerebič

Vatikan je včeraj objavil program papeževega potovanja v Mjanmar in Bangladeš, kjer se bo mudil od 26. novembra do 2. decembra. V obeh državah se bo srečal s predstavniki in civilne družbe. V Yangonu bo 29. novembra daroval sveto mašo, popoldne se bo srečal z budisti in škofi. Naslednji dan bo daroval mašo za mlade in nato odpotoval proti Bangladešu, kjer bo obiskal narodni spomenik mučencem in se v nacionalnem muzeju poklonil očetu naroda. 1. decembra bo daroval mašo, se srečal s škofi ter nagovoril udeležence medverskega in ekumenskega srečanja za mir. Zadnji dan bo obiskal hišo Matere Terezije v Tejagonu, se srečal z duhovniki in mladimi.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.