Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar

Obletnice Kreka, Fatime in Zavoda Antona Martina Slomška

Slovenija | 19.10.2017, 09:26 Marjana Debevec

V Cerkvi na Slovenskem bo danes potekalo več dogodkov, s katerimi bomo zaznamovali okrogle obletnice. Na dvorišču ljubljanske Teološke fakultete bo ob 13. uri odprtje kipa dr. Janeza E. Kreka. Zbrane bosta nagovorila prof. dr. Bogdan Kolar ter prof. dr. Janez Juhant.

Slovenska akademija znanosti in umetnosti v sodelovanju z Zvezo zgodovinskih društev Slovenije in Inštitutom za zgodovino Teološke fakultete pa danes in jutri organizira znanstveni posvet Janez Evangelist Krek; Sto let pozneje.

Ob 100-letnici fatimskih prikazovanj in ruske revolucije bo nocoj v stolnem župnišču v Ljubljani okrogla miza, na kateri bodo sodelovali: dr. Stane Granda, dr. Igor Grdina, dr. Ivo Kerže, Simon Malmenvall in dr. Aleš Maver.

Zavod Antona Martina Slomška ob 20-letnici obstoja nocoj pripravlja na akademijo v Športni dvorani na Vrbanski cesti 30. V okviru Zavoda je pred 20 leti začela delovati Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška. Pred desetimi leti so svoja vrata odprli: vrtec Montessori, Glasbeno-baletna šola in Dijaški dom. Na akademiji bodo združili vse obletnice. Osrednji gost in govornik bo prof. dr. Andrej Capuder.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.