Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Predsedniška kandidatka Suzana Lara Krause ponosna na tradicijo in dosežke

| 17.10.2017, 18:30

Danes vam kot zadnjo med devetimi predsedniškimi kandidati predstavljamo kandidatko SLS Suzano Laro Krause. V stranko je pred sedmimi leti vstopila na pobudo očeta, je poročena z Američanom in mati dveh otrok. Samostojna podjetnica, ki živi na Ptuju se je kot predsednica pripravljena boriti za boljše življenje ljudi.

Kot poudarja je kandidatka za predsednico države, ki se je pripravljena boriti proti korupciji, proti kvarnim posledicam preteklih režimov; verjame, da se moramo iz preteklosti učiti, hkrati pa ne dovoliti, da nas hromi in medsebojno spre. "Prav tako verjamem, da Slovenija zasluži in potrebuje predsednika, ki stoji za ljudmi in se postavi sredi in takšno je tudi moje geslo: Vrnimo Slovenijo ljudem."

Dejala je še, da smo lahko v Sloveniji ponosni na svojo tradicijo, na dosedanje dosežke in na lepoto domovine. Med minusi države pa je najmlajša predsedniška kandidatka omenila: "Minusi so davčne obremenitve in slab gospodarski razvoj, ki je posledica le-te in to poštene in delovne ljudi sili, da gredo na delo v tujino. Ključen problem je tudi slab naravni prirast, ki je posledica manj kot optimalnega gospodarskega razvoja, pomanjkanje delovnih mest in s tem povezana težja odločitev mladih za družino."

Suzana Lara Krause še dodaja, da je skrivnost dobrega voditelja v tem, da je sposoben priznati svoje manke in k sodelovanju povabiti prave ljudi. "Dober voditelj ni nadut in se ne počuti ogroženega, ko se obkroži s sposobnimi ljudmi. Zna povezovati in sodelovati. Je mediator, ko je to potrebno. In odločno zagovarja svoja stališča, ko situacija to zahteva," še poudarja kandidatka za predsednico države.

Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...