Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar
Nadškof Stanislav Zore (foto: P. Ivan Rampre)
Nadškof Stanislav Zore

Nadškof Zore: Poklic je poslanstvo, s katerim te Bog pridružuje ustvarjanju sveta

Slovenija | 11.10.2017, 09:57 Marta Jerebič

Študentje in profesorji so že polno zakorakali v novo akademsko leto. Nekateri so oziroma še bodo za blagoslov pri delu in študiju prosili pri mašah v čast Svetemu Duhu.

V celjski stolnici je bila slovesnost že v petek, v Ljubljani pa sinoči. Nadškof Stanislav Zore je zbrane povabil, naj se učijo sodelovati in naj se veselijo ob uspehih bližnjih. »Človek se ne more veseliti lastnega uspeha, če ga boli uspeh drugega.« Hkrati je poudaril, da je poklic več kot le znanje: »Prosim vas, da vsak dan prosite Boga, naj vas vodi in navdihuje, da se boste dobro pripravili na poslanstvo. Kajti poklic je več kot le znanje in sposobnosti, s katerimi zaslužimo plačo in kar potrebujemo za življenje. Poklic je poslanstvo, s katerim me Bog pridružuje ustvarjanju sveta. In študij je priprava na to poslanstvo.«

Nocoj bo maša ob začetku akademskega leta še v mariborski stolnici, v novomeški stolnici bo prihodnjo sredo. V Kopru se bodo študentje in profesorji zbrali prihodnji torek, v Novi Gorici pa prihodnji četrtek.

Več na druzina.si

Celotna pridiga nadškofa Stanislava Zoreta

 

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.