Ljubljana, sreda, 26. september 2018, 10:48

Nadškof Zore: Poklic je poslanstvo, s katerim te Bog pridružuje ustvarjanju sveta

Nadškof Stanislav Zore
Foto © P. Ivan Rampre

Študentje in profesorji so že polno zakorakali v novo akademsko leto. Nekateri so oziroma še bodo za blagoslov pri delu in študiju prosili pri mašah v čast Svetemu Duhu.

V celjski stolnici je bila slovesnost že v petek, v Ljubljani pa sinoči. Nadškof Stanislav Zore je zbrane povabil, naj se učijo sodelovati in naj se veselijo ob uspehih bližnjih. »Človek se ne more veseliti lastnega uspeha, če ga boli uspeh drugega.« Hkrati je poudaril, da je poklic več kot le znanje: »Prosim vas, da vsak dan prosite Boga, naj vas vodi in navdihuje, da se boste dobro pripravili na poslanstvo. Kajti poklic je več kot le znanje in sposobnosti, s katerimi zaslužimo plačo in kar potrebujemo za življenje. Poklic je poslanstvo, s katerim me Bog pridružuje ustvarjanju sveta. In študij je priprava na to poslanstvo.«

Nocoj bo maša ob začetku akademskega leta še v mariborski stolnici, v novomeški stolnici bo prihodnjo sredo. V Kopru se bodo študentje in profesorji zbrali prihodnji torek, v Novi Gorici pa prihodnji četrtek.

Več na druzina.si

Celotna pridiga nadškofa Stanislava Zoreta

 


Ne spreglejte: