Ljubljana, ponedeljek, 16. julij 2018, 08:26

Ženske iz štirih držav danes na pot za mir

Molitveni dan žensk Murska sobota
Foto © splet

"Preko dneva bomo hodile po različnih poteh Slovenije in obiskale različne cerkve."

Ob 500-letnici reformacije se danes v Sloveniji začenja »Romanje za pravičnost in mir«, ki je del programa Svetovnega sveta Cerkva. Namenjeno je ženskam od 18. do 28. leta starosti različnih krščanskih Cerkva in narodnosti. Med udeleženkami v Sloveniji bodo ženske iz Slovenije, Madžarske, Nemčije in Albanije.

Ženske iz štirih različnih držav se bodo na pot odpravile danes popoldne. »Preko dneva bomo hodile po različnih poteh Slovenije in obiskale različne cerkve, zvečer pa se bomo srečevale z različnimi ženskami ter spoznavale različne krščanske ženske iniciative«, je povedala ena od soorganizatork Vesna Harbig.

Odkrivale bodo bogastvo ekumenskega duha, poslanstvo ženske v Cerkvi, moč skupnih ekumenskih projektov za karitativno delovanje in duhovno obogatitev. Med drugim bodo spoznale pobudo iz Argentine Četrtki v črnem, s katerim se nasprotuje nasilju nad ženskami; svetovni molitveni dan; obiskale pa bodo tudi romsko vas Pušča in se z ženskami pogovarjale o njihovem življenju. »Potem bomo spoznavale, kako živijo ženske v teh štirih različnih državah, ker imamo ženske iz Albanije v tej skupini, Madžarske, Slovenije in Nemčije«, še dodaja Harbigova.

Začetek romanja bo danes popoldne v domu Gibanja fokolarov Upanje v Planini pri Rakeku, sklep pa čez teden dni prav tako v Planini. Pot bo udeleženke vodila do Moravskih Toplic, kamor bodo prispele v nedeljo.


Ne spreglejte: