Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Slovenija v polfinalu evropskega prvenstva

| 13.09.2017, 09:01 Rok Mihevc

Košarkarji Slovenije so se uvrstili med štiri najboljše ekipe na 40. evropskem prvenstvu v Istanbulu. V četrtfinalu so premagali Latvijo s 103:97.

Najboljša strelca pri Sloveniji sta bila Luka Dončić s 27 točkami in Goran Dragić s šestindvajsetimi Slovenija se je tako drugič v zgodovini uvrstila v polfinale evropskega prvenstva, še vedno pa čaka na svojo prvo medaljo. Leta 2009 na Poljskem je tekmovanje zaključila z dvema poraza in osvojila četrto mesto.

Slovenija bo naslednjo tekmo igrala v četrtek, ob 20.30. Tekmec bo Španija, ki je na zadnjih devetih evropskih prvenstvih osvojila osem medalj, od tega tri zlate, zadnjo v Franciji 2015.Ekipi sta se na trinajstih evropskih prvenstvih srečali šestkrat. Dvakrat so zmagali Slovenci, štirikrat pa Španci. Zanimivo, da je Španija v zadnjih petih primerih, ko je premagala Slovenijo, nato osvojila medaljo.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.