Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Nadškof Zore na sveti Planini  (foto: P. Ivan Rampre)
Nadškof Zore na sveti Planini

Nadškof Zore: Otroke vzgajati za veselje do življenja

Cerkev na Slovenskem | 24.07.2017, 11:48 Marta Jerebič

Na Sveti Planini nad Trbovljami so včeraj obhajali Anino nedeljo. Sveto mašo na romarskem shodu ob župnijski cerkvi Imena Marijinega je popoldne daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore, ki je povedal, da ni nobenih zapisov o tem, kako je Ana vzgajala Marijo, a dodal, da sta morala biti starša odlična vzgojitelja glede na to, da je Marija izrekla privolitev. Ob tem je spregovoril o tem, kako naj danes starši vzgajamo svoje otroke.

»Menim, da mora vsak pogledati v svoje srce in se vprašati, ali ljubi življenje. Samo če ljubimo življenje in se veselimo tega daru, najprej sami pri sebi, potem lahko življenje in vse, kar nam to prinaša, gledamo s pozitivne, svetle in lepe strani. Potem lahko tudi vse ljudi okrog sebe, najbližje, moža, ženo, otroke gledamo kot dar in se jih veselimo. Zagotavljam vam, tukaj na Sveti Planini, da je to najpomembnejša vzgoja, ki jo lahko damo našim otrokom – veselje do življenja.«

Sv. Ana goduje v sredo, 26. julija, več romarskih shodov pa bo tudi v nedeljo, 30. julija.

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.