Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar

Lurški kaplan Šlibar ob sklepu romanja: Velike reči nam je Gospod storil

| 21.07.2017, 09:35

Slovenci se danes vračajo iz romanja v Lurdu. Letos je romal z bolniki, pomočniki, z zdravstvenim osebjem in z dvema duhovnikoma, upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran.

Vseh udeležencev iz Slovenije je bilo 62. To je bilo že 12. romanje, ki ga je pripravila italijanska neprofitna organizacija Unitalsi, medse pa vedno sprejme tudi bolnike in invalide iz Slovenije.

Lurški kaplan Miro Šlibar je danes v pogovoru za Radio Ognjišče romanje ocenil z naslednjimi besedami: "Kot je bil osrednja tema in sporočilo letošnjega romanja, ki velja za vse leto, za vse romarske skupine "Občudujemo velika dela, ki nam jih je Gospod storil", smo tudi mi polni teh vtisov. Velike reči nam je Gospod storil, ko smo se srečali z Marijo, z Jezusom. In želimo sedaj presneti vsak v svoj kraj tudi še več tega razpoloženja, ker smo obogateni, ker nam je Gospod storil velike reči."

Preberite več o tem, kaj je v pridigi pred lurško votlino povedal nadškof Uran.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.