Ljubljana, nedelja, 27. maj 2018, 07:30

Papež Frančišek in kanclerka Merklova tudi o boju proti lakoti in revščini

Papež Frančišek in nemška kanclerka Angela Merkel
Foto © RV

V Vatikanu sta se danes srečala papež Frančišek in nemška kanclerka Angela Merkel. Slednja se je po poročanju Radia Vatikan srečala tudi z državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom in tajnikom za odnose z državami msgr. Paulom Richardom Gallagherjem.

Med pogovori so bili izpostavljeni dobri odnosi in rodovitno sodelovanje, ki obstaja med Svetim sedežem in Nemčijo. Govorili so o vprašanjih skupnega interesa, še posebej o prihodnjem vrhu skupine G20, ki bo potekal v Hamburgu. Sogovorniki so soglašali, da je treba posebno pozornost nameniti odgovornosti mednarodne skupnosti v boju proti revščini in lakoti, globalni grožnji terorizma in klimatskim spremembam.

Posebej so se spomnili pokojnega zveznega kanclerja Helmuta Kohla, ki je umrl včeraj, ter njegovega neutrudnega prizadevanja za združitev Nemčije in za združeno Evropo.

Včeraj popoldne pa si je kanclerka Merkel v Vatikanu ogledala razstavo Menora – kult, zgodovina in mit, ki je na ogled v desnem krilu kolonade Karla Velikega na Trgu svetega Petra.

Vir: Radio Vatikan.


Ne spreglejte: