Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

SSK pripravlja konferenco mladih raziskovalcev

Slovenci po svetu | 29.06.2017, 07:22 Matjaž Merljak

Svetovni slovenski kongres SSK pripravlja 3. Konferenco mladih slovenskih raziskovalcev in študentov iz sveta in Slovenije.

Konferenca bo v torek, 4. julija 2017, na Institutu "Jožef Stefan", Jamova 39, v Ljubljani. Častni pokrovitelj je akad. prof. dr. Tadej Bajd, predsednik SAZU

Konferenco pripravljajo v sodelovanju z Institutom "Jožef Stefan", Uradom za Slovence v zamejstvu in po svetu, American Slovenian Education Foundation (ASEF), Mlado akademijo, Društvom VTIS, Alma Mater Europaea - evropskim centrom Maribor in Slovensko znanstveno fundacijo.

Osrednje programske točke:

  • Uspešna karierna pot kot izziv za naslednjo generacijo
  • Priložnosti študijskih izmenjav in raziskovalnega dela
  • Izzivi zaposlovanja mladih Slovencev iz tujine
  • Mreženje slovenskih mladih raziskovalcev

Ob začetku konference bodo izdali tudi zbornik s prispevki sodelujočih v programu, ki bo na voljo na konferenci in kasneje v pisarni Svetovnega slovenskega kongresa.

Za prijave in informacije obiščite spletno stran SSK

Kotizacije ni.

Slovenci po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.