Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

Marija tudi danes dela čudeže

| 23.05.2017, 17:48

Na predvečer praznika Marije z Brezij, ki varuje slovenski narod in slovenska izročila v svetu, že 41. let zapored obhajamo tako imenovani večer krščanskih izročil. Povabljeni smo, da ga preživimo v molitvi in pogovoru o tem, kar nas je v verskem, kulturnem in narodnem smislu oblikovalo skozi stoletja. Osrednja slovesnost bo nocoj na Brezjah, ki je povezana z zahvalnim romanjem Radija Ognjišče k svoji zavetnici.

Marija Pomagaj nas spremlja vedno, njena zdravilna roka se na bolnikih ustavlja tudi danes. Temu je bil pred tremi leti priča romar Janez, ki je pri Mariji prosil za ozdravitev kolena, moral bi na operacijo, pri hoji pa si je pomagal z berglami: „Kaj pa če bi jaz Marijo prosil za ozdravljenje? Vstal sem in nisem čutil več nobene bolečine. Sedaj mi že tri leta ni treba na operacijo.“

Da Marija tudi danes uresničuje prošnje je poudaril rektor svetišča na Brezjah p. Robert Bahčič in dodal, da se čudeži dogajajo vsak dan, ko pridejo številni po dolgih letih k sveti maši, spovedi in začnejo moliti.

Sveto mašo bo nocoj ob 20. uri na Brezjah daroval ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar. Po maši bo med petimi litanijami procesija z milostno podobo in lučkami po vasi.

Jutri, na sam praznik Marije Pomočnice kristjanov oz. Marije Pomagaj bo slovesno sveto mašo na Brezjah ob 10. uri daroval ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik, slovesno pa bo tudi na Rakovniku, kjer bo slovesna sveta maša ob 18.30 med katero bodo sprejeli nove salezijanske sotrudnike, osrednje praznovanje pa bo na Rakovniku konec tedna.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.