Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar
Andrej, Žan in Anže, mladi inovatorji (foto: Osebni arhiv)
Andrej, Žan in Anže, mladi inovatorji

Podprimo inovacijo slovenskih dijakov na Kickstarterju

Slovenija | 23.04.2017, 08:14 Nataša Ličen

Dijaki srednje šole za strojništvo in gimnazije iz Škofje Loke so v sredini marca zagnali projekt na platformi Kickstarter in predstavili WOCH lesen brezžični polnilec za telefon. Avtorju in osnovnemu vodji Anžetu Kozjeku sta se pridružila Žan Kramar in Andrej Mohorič.

WOCH lesen polnilec je izdelek, ki omogoča brezžično polnjenje telefona, hkrati pa je narejen iz lesa, okolju prijaznega materiala. Vsak WOCH je narejen ročno iz slovenskega lesa, zato je vsak izdelek poseben in unikat. Ker so želeli, da je WOCH najboljše kakovosti so vsi deli narejeni v EU, saj lahko bolje sodelujejo s proizvajalci. Ker ima WOCH že pritrjen kabel, ga nikoli ne pozabimo, tudi ko nismo doma.

Ni treba, da je tehnologija dolgočasna, pravijo mladi inovatorji, zato združujejo tehnologijo s preprostostjo narave. Vsi ljubitelji narave podprimo WOCH in inovativnost mladih na platformi Kickstarter ter soustvarjajmo slovensko zgodbo o uspehu.

Anže Kozjek: »Najprej sem izdelal prototip, pozneje pa sta se mi pridružila še Žan in Andrej in pomagala pri vstopu v javnost, pri filmu, fotografijah, spletu in podobnem. Ko smo raziskovali trg smo videli, da so podobni izdelki narejeni iz plastike in aluminija. Razmišljali smo, kaj ko bi naredili to tehnologijo prijaznejšo in jo združili z naravi prijaznimi materiali. Želeli smo izdelati kakovostni izdelek, da bi bil tudi preprost za uporabo. In uspeli .Lani smo naredili že električno pametno kolo, kjer smo dobili veliko izkušenj, kako projekt sploh steče.«

POVEZAVA: https://www.kickstarter.com/projects/1420425767/woch-wooden-wireless-phone-charger

Za mlado ekipo je predstavitev preko Kickstarterja velik korak in velika priložnost ter spodbuda. Podprimo jih!

Slovenija, Oddaje
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.