Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

Asia Bibi ostaja v zaporu; za molitve prosi tudi papeža

Svet | 18.04.2017, 10:30 Marjana Debevec

Pakistanko Asio Bibi, ki je že osmo leto v zaporu, kjer je na osnovi zakona o bogokletju krivo obsojena na smrtno kazen, je za veliki četrtek lahko obiskal njen mož. V molitvi je Boga prosila za osvoboditev, hkrati pa tudi za svoje sovražnike in vse, ki so ji storili zlo.

»Prosim te zanje, odpusti jim vse, kar so mi hudega storili«, je molila Bibijeva. Obenem pa je za molitve za njeno svobodo še posebej prosila papeža Frančiška.

Povejmo še to, da je bilo v zadnjih 27-ih letih v Pakistanu 66 izvensodnih usmrtitev na osnovi omenjenega spornega zakona.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.