Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Predsednik Pahor in škof Jamnik s 107-letno slavljenko (foto: Twitter predsednika republike )
Predsednik Pahor in škof Jamnik s 107-letno slavljenko

Predsednik Pahor in škof Jamnik voščila 107 let stari Marti Polak

Slovenija | 24.04.2017, 14:45 Marta Jerebič

Predsednik republike Borut Pahor in ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik sta dopoldne v domu starejših občanov v Preddvoru voščila gospe Marti Polak za 107. rojstni dan. Škof Jamnik je za naš radio povedal, da je gospa Polak še vedno bistrih misli, je živahna in s palico še sama hodi. Posebej se rada priporoča Brezjanski Mariji Pomagaj. Vedno znova se zahvaljuje za dar življenja in vere.

Predsednik republike je slavljenki zaželel veliko zdravja in veselega druženja v družbi njenih dragih. Zahvalil se ji je za energijo, ki jo deli s svojimi prijatelji, sorodniki in vsemi nami, in jo povabil, da obišče Predsedniško palačo.

Škof Jamnik z gospo Marijo Polak na Brezjah 2016
Škof Jamnik z gospo Marijo Polak na Brezjah 2016 © Katoliška cerkev

 

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.