Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič

Katoličani in pravoslavni skupaj za veliko noč

Slovenija | 18.04.2017, 10:14 Marjana Debevec

Veliko noč smo tokrat obhajali skupaj s pravoslavnimi brati. V Mariboru se je zato velikonočne procesije udeležil paroh Srbske pravoslavne Cerkve Sava Kesojević. Na kratko je nagovoril vernike v stolnici in jim voščil blagoslovljene praznike ter požel dolg aplavz. Blagoslovljene praznike mu je voščil tudi mariborski nadškof Alojzij Cvikl.

Nato se je paroh Kesojević udeležil še velikonočne liturgije v pravoslavni župniji v Mariboru. Pri prazničnem kosilu pa se mu je pridružil tudi stolni župnik Marko Veršič.

Zaželel je, da bi bilo skupno praznovanje velike noči priložnost, da iščemo in gradimo na tem, kar nas povezuje, česar je veliko več, kot tistega, kar nas deli.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.