Petra StoparPetra Stopar
O novem dijaškem domu na Rakovniku v Mladoskopu (foto: Peter Končan)
O novem dijaškem domu na Rakovniku v Mladoskopu

Nov dijaški dom na Rakovniku v Ljubljani

Slovenija | 30.03.2017, 18:00 Nataša Ličen

Nov dom bo namenjen fantom poklicnih in drugih srednjih šol, začel bo delovati letos septembra, z novim šolskim in katehetskim letom. Prostora bo za začetek za triinšestdeset fantov.

Salezijanci v Želimljem mladim že 25 let zagotavljajo primerno okolje za vsestranski razvoj skozi srednješolsko obdobje. To uspešno vzgojno tradicijo želijo nadaljevati in oplemenititi tudi na Rakovniku. Po don Boskovem zgledu se želijo prednostno posvetiti fantom iz poklicnih šol. Prijavnico za vpis v dijaški dom je treba poslati do 4. aprila 2017, na naslov Zavoda sv. Frančiška Saleškega v Želimljem.

Kakšen dom torej ustanavljajo?

Prizadevajo si, da bi bilo življenje v dijaškem domu bolj podobno življenju v družini kot v internatu. Zato želimo fantom ponuditi prostor, kjer se bodo počutili doma, ter okolje, kjer bodo lahko razvijali spoštljive prijateljske odnose. Omogočajo primerne pogoje, ki mladim pomagajo uspešno opraviti šolanje ter nato tudi najti sebi primerno zaposlitev. Želijo zagotoviti varen in zdrav prostor za mladostnike, zato pri njih ni prostora za fizično in verbalno nasilje. Mladim želijo zagotoviti pogoje za celosten razvoj – s tem namenom ponujajo veliko možnosti za športne, glasbene in druge aktivnosti, ki pomagajo k zorenju v odgovorne in vsestransko zrele osebnosti. So katoliški dijaški dom, zato se trudijo, da bi v mladih prebudili tudi duhovne vrednote,ki jim bodo pomagale osmisliti njihovo življenje.

O novem dijaškem domu na Rakovniku v Mladoskopu
O novem dijaškem domu na Rakovniku v Mladoskopu © Peter Končan

- dom

- prijateljstvo

- povezanost

- veselje

Morda je za vas pravi nov dijaški dom na Rakovniku.

Več informacij na:

Zavod sv. Frančiška Saleškega

Dom Janeza Boska

Peter Končan, ravnatelj

040 367 131

peter.koncan@zelimlje.si

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Oddaje
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.