Ljubljana, ponedeljek, 28. maj 2018, 07:16

Utrip med rojaki v Frankfurtu

Jurcki so tretjic zaigrali in zapeli v Frankfurtu
Foto © Slovenska župnija v Frankfurtu

Tudi letos smo v Slovenski župniji v Frankfurtu izpeljali naše praktično že 47. pustovanje, na pustno soboto 25. februarja 2017 seveda in tudi tokrat je bilo to v dvorani cerkve sv. Bonifacija v Sachsenhausnu v Frankfurtu.

Za glasbo smo povabili medse Ansambel Jurčki iz Horjula. Tretjič so bili tokrat med nami, pred tem že leta 2008 in 2009 za pustovanje in martinovanje. Jurčki so poskrbeli s svojo glasbo, igranjem in petjem za lepo in prijetno vzdušje. Žal pa je bila letošnja udeležba izredno slaba in tako smo pridelali seveda samo izgubo.

Helena Žmavc, predsednica župnijskega sveta, se je s svojimi sodelavci in pomočniki potrudila in pripravili so dobro in okusno hrano, s pijačo seveda, ki jo običajno nudimo, primerno so okrasili dvorano, a ostala je napol polna (ali pa prazna, če hočete). Iz tega vira tako letos ne bo nikakršnega daru v dobrodelne namene, za kar smo lahko na ta način v preteklih letih poskrbeli. Pa tudi tista druga razsežnost take prireditve je bila seveda osiromašena, namreč prijetno medsebojno srečanje in pogovor prijateljev in znancev. A v dvorani je bilo kljub vsemu temu prijetno razpoloženje in lepa skupina raznih mask, nekaj tudi otroških.

Pust je maske postavil na ogled
Pust je maske postavil na ogled

Močno je bil prisoten indijanski rod, a tudi dve banani sta se znašli me njimi, pa še kakšno drugačno bitje kot je metulj ali Pika nogavička. Jurčkova komisija je nagradila kot najboljšo izvedbo mask banane in indijanski rod. Eni so bili nagrajeni z darilnim bonom grške restavracije, drugi pa z enoletno naročnino Naše luči. Seveda pa nam je mnogim poznan tudi scenarij, ki sledi zaključku: pospravljane dvorane, čiščenje in pomivanje posode, tudi na smeti ne smemo pozabiti; in vse kar ostane, je potrebno zopet odpeljati v prostore naše župnije.

Plesalci so imeli dovolj prostora za ples
Plesalci so imeli dovolj prostora za ples

Nekaj pa nas je začelo postni čas na pepelnico zvečer z mašno daritvijo in obredom pepeljenja.

Po nekajmesečnem premoru pa smo imeli na prvo marčevsko nedeljo mašno bogoslužje zopet v Lichu in po maši še prijetno srečanje v dvorani poleg cerkve. Gospe Ilonka in Marija poskrbita običajno še za kakšne sladke dodatke, ki se jih ne branimo. Hvala jima.

V Lichu smo nazdravili vsem skupaj
V Lichu smo nazdravili vsem skupaj


Ne spreglejte: