Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar

Naši delodajalci pri zaposlitvenih napovedih med najbolj optimističnimi

Slovenija | 19.03.2017, 09:45

Delodajalci v Sloveniji so pri napovedih zaposlovanja v drugem letošnjem četrtletju med najbolj optimističnimi na svetu. Tako kaže raziskava družbe Manpower. Med 621, ki so sodelovali v njej, jih rast zaposlovanja pričakuje dobra četrtina.

Po izsledkih raziskave družbe Manpower delodajalci pri nas napovedujejo, da bo obdobje prihodnjih treh mesecev, torej od aprila do junija, zaznamoval zdrav zaposlitveni utrip. "Neto napoved zaposlovanja znaša +22 odstotkov in je najmočnejša od začetka izvajanja raziskave v Sloveniji," nam je zaupal direktor družbe Manpower v naši državi Robert Vovk. Kot je dodal, najmočnejše zaposlitvene priložnosti pričakujejo delodajalci v šestih panogah. "To so panoge gradbeništva, finančne in poslovne storitve ter zavarovalništvo in nepremičnine, proizvodnja, rudarstvo in kamnine, gostinstvo in hotelirstvo ter panoga transporta, logistike in komunikacij."

Močnejši zaposlitveni utrip pričakujejo delodajalci v vseh slovenskih regijah in v vseh skupinah podjetij, pri čemer je Vovk posebej omenil to, da zaposlovanje napoveduje vsako drugo veliko in vsako četrto srednje podjetje.

In primerjava z ostalimi državami?

"Napoved zaposlovanja za Slovenijo se uvršča na tretje mesto na svetu ter zavzema vodilno mesto v regiji Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike," je pojasnil Vovk. Na globalni ravni so napovedi zaposlovanja pred Slovenijo boljše le še na Tajvanu in Japonskem.

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.