Ljubljana, ponedeljek, 23. april 2018, 11:46

Naši delodajalci pri zaposlitvenih napovedih med najbolj optimističnimi

Delo in zaposlovanje.
Foto © splet

Delodajalci v Sloveniji so pri napovedih zaposlovanja v drugem letošnjem četrtletju med najbolj optimističnimi na svetu. Tako kaže raziskava družbe Manpower. Med 621, ki so sodelovali v njej, jih rast zaposlovanja pričakuje dobra četrtina.

Po izsledkih raziskave družbe Manpower delodajalci pri nas napovedujejo, da bo obdobje prihodnjih treh mesecev, torej od aprila do junija, zaznamoval zdrav zaposlitveni utrip. "Neto napoved zaposlovanja znaša +22 odstotkov in je najmočnejša od začetka izvajanja raziskave v Sloveniji," nam je zaupal direktor družbe Manpower v naši državi Robert Vovk. Kot je dodal, najmočnejše zaposlitvene priložnosti pričakujejo delodajalci v šestih panogah. "To so panoge gradbeništva, finančne in poslovne storitve ter zavarovalništvo in nepremičnine, proizvodnja, rudarstvo in kamnine, gostinstvo in hotelirstvo ter panoga transporta, logistike in komunikacij."

Močnejši zaposlitveni utrip pričakujejo delodajalci v vseh slovenskih regijah in v vseh skupinah podjetij, pri čemer je Vovk posebej omenil to, da zaposlovanje napoveduje vsako drugo veliko in vsako četrto srednje podjetje.

In primerjava z ostalimi državami?

"Napoved zaposlovanja za Slovenijo se uvršča na tretje mesto na svetu ter zavzema vodilno mesto v regiji Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike," je pojasnil Vovk. Na globalni ravni so napovedi zaposlovanja pred Slovenijo boljše le še na Tajvanu in Japonskem.


Ne spreglejte: