Ljubljana, četrtek, 21. junij 2018, 06:39

Teden družine tokrat vabi predvsem moške

Geslo letošnjega Tedna družine
Foto © medškofijski odbor za družino

Začenjamo Teden družine, ki bo potekal vse do praznika Marijinega oznanjenja, prihodnjo soboto. Tokrat je medškofijski odbor za družino v ospredje postavil lik moža in očeta v družini.

'Pogumno srce' je naslov letošnjega tedna družine, ki bo nagovarjal predvsem moške. Po nekaterih župnijah so na današnjo tretjo postno nedeljo pri maši pripravili blagoslov vseh mož. Obenem pa so može opogumili, da v tem tednu prav oni dajo pobudo za družinsko molitev.

»Res vabim, da naredijo nekaj konkretnega za svojo ženo, da so v svoji družini v tem tednu korajžno oni tisti, ki bodo rekli: bomo prišli skupaj in se zbrali k večerni molitvi«, je povedal tajnik medškofijskega odbora za družino Rafko Klemenčič. Izkušnje namreč potrjujejo, da pobuda moža v družini dolgoročno vpliva na otroke.

V omenjenem odboru tudi predlagajo srečanje moških v tem tednu, pogovor ob ogledu filma ali z gostom ter zakusko. »Morda možje sami daste pobudo v župniji: dajmo se dobiti skupaj, pa kakšno moško rečemo, pa se nahranimo z dobro vsebino, ker potrebujemo poguma, korajže – kristjani, ki se povezujemo. Mislim, da se bodo tudi žene oddahnile, če bodo moški nekaj naredili na tem področju

Letošnji teden je tako lahko spodbuda in povabilo, da bi taka srečanja ponekod postala redna in bi se kje na novo povezali v skupine, kakršna je npr. Možje sv. Jožefa, ki ponekod že uspešno deluje.

Omenimo samo, da je v župniji Vrhnika med današnjo sveto mašo skupina mož slovesno naredila obljubo, da želijo po zgledu sv. Jožefa tudi živeti.

Plakat letošnjega Tedna družine
Plakat letošnjega Tedna družine


Ne spreglejte: