Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Donko kazensko ovaden zaradi razžalitve, sam pravi, da gre za sramotno obtožbo

Slovenija | 05.03.2017, 16:56

Odvetnica centrov za socialno delo Velenje in Slovenj Gradec Simona Marko je kazensko ovadila socialnega delavca Francija Donka, ki se javno zavzema za vrnitev koroških dečkov babici in dedku. Markovo naj bi razžalil z enim od svojih člankov na spletnem portalu 24 KUL.

"Gre za res sramotno obtožbo," je ocenil Donko v izjavi za naš radio. "V mojih izjavah ne gre za nikakršne žalitve, ampak zgolj za mojo strokovno zaznavo nespoštovanja sodbe vrhovnega sodišča. Če odvetnica Simona Marko trdi, da pravice otrok, torej vnučkov, nimajo nobene zveze s pravicami babice, je to popolno nepoznavanje prava, kajti konvencija o človekovih pravicah in konvencija OZN o otrokovih pravicah govorita prav o tem, da gre za pravico do nepretrgane vzgoje ter da so pravice starih staršev in otrok vzajemne. Tako ni mogoče trditi, da zagovarjaš koristi otrok, a hkrati nasprotuješ temu, da bi se ti otroci vrnili v ljubeč objem starih staršev. To je moja kritika," je pojasnil Donko. Povedal je še, da bo najel odvetnika, zbral vse izjave Markove v medijih in obtožbi ugovarjal. Kot je dodal, se bo hkrati še naprej zavzemal za vrnitev koroških dečkov starim staršem.

Slovenija, Politika, Sociala
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...