Ljubljana, ponedeljek, 28. maj 2018, 11:58

Pustna sobotna iskrica za pomoč lačnim otrokom v Etiopiji

Vabljeni!, foto © Izidor Šček
Skupaj smo močni!
Foto © Izidor Šček

"Pustna sobotna iskrica! V soboto, 25. februarja, ob dvanajstih v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani."

Radio Ognjišče v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije tudi letos pripravlja Pustno sobotno iskrico, dobrodelno prireditev, ki je v minulih letih uspešno podala roko različnim projektom v misijonskih deželah. Ljudje iz krajev, v katerih delujejo slovenski misijonarji, imajo s pomočjo darov poslušalcev priložnost živeti lepše življenje. Pred leti smo z zbranimi sredstvi reševali lakoto na Madagaskarju, zgradili šoli v Kambodži in na Madagaskarju, kupili čolne za prevoz otrok po Amazonki, obnovili predporodno sobo in del porodnišnice v Afriki in še mnogo drugega … Letos se bomo z dobrim delom zazrli v Etiopijo.

Pred meseci smo s salezijanskim duhovnikom Jožetom Andolškom spoznali to prostrano deželo z več kot stotimi milijoni prebivalcev. Poročali smo o suši, lakoti, hudih begunskih zgodbah, brezsrčnih trgovcih z belim blagom in na drugi strani spoznavali mnoge uspehe misijonskih postojank. V mestu Gambela, na zahodu Etiopije, deluje salezijanska skupnost, ki skrbi za vzgojo na tisoče otrok, ki jim tamkajšnja osnovna in srednja šola predstavljata nujno zavetje in edino možnost za napredek v kraju, v katerem je zaradi podnebnih pogojev ogromna izpostavljenost lakoti. Riž je v tem predelu države najbolj pogosta, neredko tudi edina, hrana. Voda na zahodu Etiopije je zelo umazana, smrtnost otrok zaradi različnih infekcij je velika. Radi bi pomagali otrokom, ki si zaslužijo lepšo prihodnost, otrokom, ki si zaslužijo preživeti!

Družine v Gambeli bodo vesele vaše pomoči
Družine v Gambeli bodo vesele vaše pomoči

Pustna sobotna iskrica bo pot do uresničevanja cilja začela hoditi na pustno soboto, 25. februarja, ob desetih, ko se bo prek radijske oddaje začelo telefonsko zbiranje sredstev. Ob dvanajstih pa se bo v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani začel pustni ples z dobrim namenom. Zabavali nas bodo: zmagovalca šova „Slovenija ima talent“ duo WildArt, Luka Sešek in skupina Proper! Vstop na pustni ples bo tudi letos brezplačen, na različne načine pa bomo v dvorani zbirali sredstva za otroke v Etiopiji.

Zasedba Proper bo skrbela, da se bo v dvorani plesalo
Zasedba Proper bo skrbela, da se bo v dvorani plesalo

Lenart, Luka in Timotej bodo ustvarjali dobro razpoloženje
Lenart, Luka in Timotej bodo ustvarjali dobro razpoloženje

Misijonar Jože Andolšek, ki že desetletja skrbi za zbiranje sredstev za Etiopijo, pravi: „Vnaprej se zahvaljujem za vaša plemenita srca, ki utripajo za lačne otroke v Gambeli! Obljubljam, da bo vsak cent zbranega denarja namenjen vsakodnevnim obrokom za uboge učence! Želim si, da bi ta dan imeli srce za najbolj revne, lačne, ki potrebujejo našo pomoč!“ Gospod Andolšek dodaja, da v Gambeli deset evrskih centov zadošča za en obrok. Zato res upamo, da bo Pustna sobotna iskrica, ki se bo odvila pod pokroviteljstvom Mlekarne Celeia, nahranila veliko lačnih ust.


Ne spreglejte: