Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Trump za povečanje jedrskih zalog ZDA, dokler se svet ne bo spametoval

Svet | 24.02.2017, 15:38

Čeprav so v ZDA sredi tridesetletnega programa posodobitve jedrskih zalog, predsednik Donald Trump trdi, da so začele zaostajati, a tega ne bo dovolil. Že decembra je prek družbenega omrežja Twitter sporočil, da bo povečal jedrske zaloge in širil zmogljivosti, dokler se svet ne bo spametoval.

"Lepo bi bilo, če bi bil svet brez jedrskega orožja, a dokler ni, bom naredil vse, da bodo ZDA na vrhu držav, ki imajo takšno orožje," je Trump sporočil v pogovoru za agencijo Reuters.

Trump je zelo jezen zaradi zadnjega raketnega poskusa Severne Koreje. "Severna Koreja predstavlja zelo velik problem in tudi nevarnost za ves svet." Voditelj svetovne velesile je prepričan, da bi Pjongjang zelo hitro lahko obrzdala Kitajska, če bi to seveda želela. O protiukrepih ni želel podrobneje govoriti, ena od možnost, ki jo je omenil, je pospešitev postavljanja protiraketnega sistema v Južni Koreji.

Svet
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.