Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

Nenadoma umrl ruski veleposlanik pri Združenih narodih

Svet | 20.02.2017, 19:55

Dan pred 65. rojstnim dnem je nepričakovano umrl ruski veleposlanik pri Združenih narodih Vitalij Čurkin. Med delom v pisarni v New Yorku mu je postalo slabo, zato so ga odpeljali v bolnišnico, a tam mu niso mogli več pomagati. Odpovedalo naj bi mu srce.

"Veleposlanik Čurkin je delal do zadnjega. Svoje življenje je posvetil zagovarjanju ruskih interesov. Povsem v ospredju ruske diplomacije je bil tudi v najtežjih razmerah. Zahvaljujemo se za solidarnost, sočutje in podporo v teh težkih trenutkih," je sporočil njegov namestnik Peter Iljičev. Predstavniki članic Generalne skupščine Združenih narodov so spomin na pokojnega ruskega diplomata počastili z minuto tišine.

Svet
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.