Petra StoparPetra Stopar
Blumarji (foto: dom.it)
Blumarji

Slovenski pust za otroke v Vidmu

Slovenci po svetu | 27.02.2017, 12:27 Matjaž Merljak

Letos bo slovensko pustovanje tudi za otroke, ki se v Vidmu učijo slovenščino.

Danes (v ponedeljek, 27. februarja 2017) ob 17. uri bodo blumariji in pustje iz Benečije obiskali predšolske otroke, ki se dvakrat tedensko udeležujejo dejavnosti v slovenščini v prostorih župnije Sv. Kvirina (ulica Cicogna 25). Pobudo organizirata združenji Blankin in Alpi.

Dejavnost v slovenščni za predšolske otroke od drugega po šestega leta starosti poteka že tretje leto. Vsaki teden sta dve srečanji, in sicer ob ponedeljkih in torkih med 17. in 18.30. Potekajo v prostorih župnije Sv. Kvirina v Vidnu (ulica Cicogna). Tečaj je brezplačen. Potrebno je le, da se straši včlanijo v združenje ALPI in tako otrokom zagotovijo zavarovanje med dejavnostjo.

Slovenci po svetu
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.