Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Aktivnosti Fidesa za višje plače zdravnikov ni podprla, sama se tisočakom ne odreka

Slovenija | 21.02.2017, 16:13

Dober mesec po tem, ko je bila Zdenka Čebašek Travnik izvoljena na na čelo Zdravniške zbornice Slovenije, se je zapletlo zaradi plače, ki naj bi jo prejemala na novem položaju. Po poročanju medijev naj bi zahtevala od osem do deset tisoč evrov bruto na mesec. Ker se s tem niso strinjali trije njeni najožji sodelavci, so odstopili s svojih mest v izvršnem odboru te stanovske organizacije. Tam so pojasnili, da plača Čebašek Travnikove še ni določena.

Za kratek komentar smo prosili predsednika sindikata Praktikum Igorja Muževiča. Ta je ocenil, da gre za zelo slabo popotnico v začetku mandata Čebašek Travnikove. "Največji problem pri določitvi plače je, da se je vtikala v temo, ki je povsem v nasprotju z njenim volilnim programom, v katerem je napovedovala transparentnost, znižanje članarine, distancirala se je do delovanja dotedanjega vodstva, govorila je o problematiki nizkega plačila zdravnikov, obenem je bila jasna, da ne podpira stavkovnih aktivnosti Fidesa za izboljšanje finančnega položaja zdravnikov. Tudi javno je povedala, naj si tisti, ki mu ni všeč plača v državni službi, poišče drugo delo. Tako sporoča, da za ostale veljajo druga pravila kot zanjo." Muževiča vse skupaj čudi, saj bi zbornica verjetno oblikovala takšno pogodbo, kakršno je imel predhodnik Čebašek Travnikove, po kateri bi prejemala povsem solidno plačo.

Slovenija, Politika
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.