Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Krst novorojenčkov v kapeli svete Marte (foto: RV/ANSA)
Krst novorojenčkov v kapeli svete Marte

Papež krstil novorojenčke, obiskal bo bolnega duhovnika

Svet | 15.01.2017, 15:45

Papež Frančišek bo popoldne obiskal župnijo svete Marije na vzhodu Rima. Izkazati želi podporo in tolažbo tamkajšnjemu kaplanu, ki je pred dvema letoma težko zbolel. Za lepo gesto je sveti oče poskrbel tudi včeraj.

Papež Frančišek bo v župniji svete Marije v svoji škofiji daroval sveto mašo, tamkajšnji verniki ga pričakujejo z vznemirjenjem.

Že včeraj pa je sveti oče v kapeli svete Marte v Vatikanu podelil zakrament krsta 13 dojenčkom. Rojeni so bili v družinah s področij v osrednji Italiji, ki jih je lani prizadel hud potres. Najmlajši novorojenček je star le nekaj dni.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.