Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Na desnici pripravljeni na predčasne volitve; Premiera pozivajo k odstopu.

Slovenija | 01.12.2016, 15:48

Glede na vse bolj vroče razmere v koaliciji nas je zanimalo, kako na dogajanje gledajo v tako imenovanih pomladnih strankah SDS, NSi in SLS. Vprašali smo jih ali bi premier moral odstopiti in ali so pripravljeni na predčasne volitve. Do sklepa redakcije smo odgovore pridobili od SDS in SLS, NSi se na naša vprašanja še ni odzvala, je pa predsednica stranke Ljudmila Novak na nedavnem kongresu stranke dejala, da si želijo povezovanja na programski sredini.

Podpredsednica največje opozicijske stranke in poslanka SDS Jelka Godec, je bila precej kritična do vse bolj kaotičnih razmer v vladi in dodala, da je vlada Mira Cerarja nestabilna že od samega začetka. „Že od samega začetka se ukvarja sama s seboj. To se kaže vedno bolj v zadnjem času tudi v državnem zboru pri sprejemanju zakonov, kjer koalicija ni enotna. To se je pokazalo nenazadnje tudi pri interpelaciji Anje Kopač Mrak, kjer koalicija ni bila usklajena in danes v zmedenih in neenotnih stališčih izjav koalicijskih prvakov opažamo prav to, da je koalicija sedaj pa res neusklajena. Prav tako premier Cerar ni mož besede in bi se moral nekako samorefleksirati in videti da ni dober premier in bi verjetno lahko samo ocenil, da je čas za njegov odhod,“ je dejala Godčeva.

Tudi v SLS Ocenjujejo, da so razmere precej nenavadne in da bi bilo najbolje, da vlada odstopi. Predsednik SLS Marko Zidanšek: „V vsem tem času niso izpeljali še niti ene konkretne celovite reforme, stanje pa je vse slabše. V zdravstvu, kmetijstvu, gospodarstvu, da vsega ostalega niti ne naštevam. Ne zmorejo in ne znajo in odgovorno bi bilo, da bi zmogli vsaj odločitev, da se poslovijo.“

Tako v SDS kot SLS so pripravljeni na predčasne volitve, na vprašanje ali vidijo možnosti za uspeh tako imenovanega desnega bloka pa sta Godčeva in Zidanšek odgovorila. „Seveda smo pripravljeni na volitve kadar koli bodo. Vedno pa vidimo tudi možnosti zmage oziroma uspeha na desnem bloku, ker če tega ne bi bilo potem tudi ne bi sodelovali oziroma bili prisotni na volitvah s svojim programom,“ je povedala podpredsednica SDS, predsednik SLS pa dodal: „Verjamem, da ima desnica velike možnosti za uspeh na prihodnjih državnozborskih volitvah saj so volivci prav gotovo razočarani nad trenutnim našim vodenjem brez rezultatov“.

Ljudmila Novak pa je na oktobrskem kongresu stranke spomnila na njihove krščanske korenine in se zavzela za povezovanje na programski sredini. V ta namen v NSi vabijo ljudi k sodelovanju v t. i. tretjem stebru, ki bi lahko prevzel odgovornost za prihodnost Slovenije. Želijo pa v NSi sodelovati zlasti s konstruktivnimi partnerji. V kongresni izjavi pa se je stranka zavzela tudi za močno gospodarstvo, pravično domovino in varno življenje.

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...