Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Kolikšno veselje naredi podarjenabarvica (foto: Izidor Šček)
Kolikšno veselje naredi podarjenabarvica

VIDEO: Po ovinku nazaj proti Adis Abebi

Etiopija 2016 | 30.11.2016, 11:17

Izidor in Jure sporočata, da je noro... Pa naj se kdo reče, da je v Afriki vse na počasi. Sredi noči, ko jima je uspelo priti do povezave v svetovni splet sta še dodala, da danes letijo v Lalibelo, nato pa sledi še obisk še na enem misijonu, še bolj na jugu.

Izidor piše: "Z Juretom enostavno uživava v tem slovensko angleško italijansko nemškem dogajanju (taka družba trenutno pač smo), seveda skupaj z osemdesetimi ostalimi jeziki, mahanji z rokami itd... Drugače pa so tukaj zgodbe, ki te vržejo na hrbet... Grozno. Danes smo bili v zaporu, taborišču za begunce, zvečer pa smo imeli še intervju s prostitutko, ki je končala s poslom. Kako in zakaj - pa preberite Juretov blog. Tu je res povsem drugi svet!"

Vabljeni torej k prebiranju Juretovega bloga, in tudi video utrinkov, ki jima jih je uspelo poslati.

Isti letnik....
Isti letnik.... © Izidor Šček

Etiopija 2016
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.