Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Misijonar Jože Andoljšek (foto: Izidor Šček)
Misijonar Jože Andoljšek

VIDEO: 1. adventna nedelja po etiopsko

Etiopija 2016 | 27.11.2016, 18:47

Pravilneje bi bilo zapisati, da sta Izidor in Jure lahko spoznala, kakšen je utrip bogoslužja prve adventne nedelje na salezijanskem misijonu v Gambeli. Oba sta navdušena, Jure predvsem nad petjem in energijo pevskega zbora, energijo, ki bi si jo pri bogoslužju povsod želeli.

Navdušen nad videnim pa je tudi Matjaž Križnar, direktor misijonskega središča Slovenije in laiški misijonar Marcus, ki bo s svojimi močmi na misijonu pomagal v naslednjem mesecu. Misijonar Jože Andolšek, dobro navajen takega utripa z veseljem razlaga situacijo in opisuje utrip misijona. Slišati je bilo evangelij v štirih jezikih, poslušati pridigo v treh, to je čisto vsakdanji utrip tamkajšnjega misijona in veliko pove o trudu, ki ga tamkajšnji Salezijanci vlagajo v svoje pastoralno delo, zato da bi božja beseda bila blizu vsem in ne bi bilo jezikovnih preprek.

To je zaznamovano z mislijo na mladino in naša kolega sta lahko danes spoznala in se pogovarjala tudi s fantom, ki je bil rešen z ulice prav s pomočjo darov iz Slovenije. Danes je uspešen študent medicine, ki veliko obeta.

Fant rešen z ulice s slovenskimi darovi bo postal zdravnik
Fant rešen z ulice s slovenskimi darovi bo postal zdravnik © Izidor Šček

Več lahko izveste v videu in fotografijah, ki sledijo, Jure pa za jutri zjutraj že obljublja poglobljen zapis v svojem blogu.

Etiopija 2016
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.