Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar

Malo Nežo odpeljali na zdravljenje v Padovo

Slovenija | 18.11.2016, 11:03 Marjana Debevec

Potem ko je bila dveletna Neža Arnolj od 27. septembra v paliativni oskrbi in je, kot so prepričani starši in tudi zdravniki, po čudežu preživela, sta se starša odločila, da jo na lastno odgovornost in s svojim prevozom odpeljeta iz UKC Ljubljana.

Starša sta Nežo odpeljala v bolnišnico v Padovo, kjer so deklici takoj pregledali srce in uvedli zdravila. Mama Zala je za naš radio takole zapisala: "Bogu smo hvaležni za pomoč. Vam pa se zahvaljujem za vso podporo in Nežo še naprej priporočam v molitev".

Soočenje z miselnostjo (da otrok s takimi poškodbami nima vrednosti življenja) je bilo za naju odločilno,” je sodelavcem družinske organizacije Zavod iskreni.net povedala mamica Zala Arnolj, preden so Nežo odpeljali v Padovo.

Neža je najin otrok, za katerega se je vredno boriti, ne glede na to, kako je prizadeta njena glavca. Prav se mi zdi, da Neža poskusi, kaj zmore, da se ji to omogoči. Ne glede na to, kakšna je Neža, mi jo hočemo, če se ona bori. Ko gledam nazaj, vidim, da sva imela z možem prav. In sem mirna v najinem boju, verjamem, da delava prav. Ampak za to je bilo potrebno veliko boja, da smo zdaj tu, kjer smo. Dejansko pa je bil otrok odpisan.”

Slovenija, Politika, Zdravstvo
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.