Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Dobrodelni koncert Klic dobrote za lajšanje stisk najrevnejših družin

| 23.11.2016, 07:39

Slovenska karitas prireja drevi že 26. tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo v Dvorani Golovec v Celju. Koncert bomo prenašali Radio Ognjišče, TV Slovenija in Radio Slovenija I. program.

Za Slovensko Karitas in njene prostovoljce je današnji dan še posebej prazničen. Več kot 1000 prostovoljcev in karitativnih sodelavcev se bo opoldne zbralo na Ponikvi, kjer bodo pred rojstnim dnem blaženega škofa Slomška, 26. novembrom obhajali romarsko sveto mašo. Slovesno somaševanje bo vodil mariborski nadškof Alojzij Cvikl, pri oltarju pa se mu bo pridružil tudi celjski škof Stanislav Lipovšek. Zvečer pa sledi Klic dobrote.

Prireditev v dvorano vsako leto privabi številne obiskovalce, ki pomagajo Karitas zbrati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. "Z letošnjim geslom "V objemu dobrote" povezujemo v poseben objem darovalce, ki so povezani s sodelavci Karitas, prek njih pa z družinami v stiski. Vaši darovi gredo do ogroženih družin prek rok, pogovorov in konkretne pomoči številnih prostovoljcev. Največji dar, ki ga želimo pokloniti človeku v stiski, pa je sprejetost in razumevanje," so zapisali na Slovenski karitas.

Številni nastopajoči glasbeniki, pevci, plesalci in drugi umetniki bodo tudi letos s svojim prostovoljnim nastopom nagovorili slovensko javnost. To bo tudi večer dobrih misli, ki jih bodo povezovali voditelji Nataša Dolenc, Ida Baš, Danica Godec, Janez Dolinar in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani pa nas bo nagovarjala s. Romana Kocjančič. Trkali bodo na dobroto src in pozivali k pomoči družinam v stiski.

Nastopili bodo:

Branko Robinšak | Eva Černe | Alenka Godec

Nuša Derenda | Nuška Drašček | Damjana Golavšek

Manca Izmajlova | Klemen Torkar | Ivan Hudnik

Bernarda Fink | Marko Fink | Modrijani

Irena Vrčkovnik | Spremljava Orkestra slovenske policije

Scenarij msgr. Franci Trstenjak in režija Tomaž Švigelj.

V času koncerta se lahko gledalci ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem sredstev aktivno vključijo v dobrodelno akcijo. V letu 2015 se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 109.716 evrov. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote, ki potekajo do konca leta, materialno pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji.

Za dodatne informacije so na voljo na tel.: 01 300 59 60 in info@karitas.si.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.