Alen SalihovićAlen Salihović

Ameriški katoliški mediji o nevarnem sovraštvu Hillary Clinton do katoliške vere

Svet | 20.10.2016, 15:14

Ameriški in svetovni osrednji mediji se ob ameriških volitvah veliko bolj ukvarjajo z zadevami, ki jih stori ali izreče Donald Trump, katoliški mediji v ZDA pa so se pred dnevi razpisali o nevarnem sovraštvu do katoliške vere, ki veje iz elektronskega dopisovanja Hillary Clinton oziroma njenih najtesnejših sodelavcev.

Vodja liberalne nevladne organizacije Center za ameriški napredek, John Hoplin, je februarja 2012 ključnima človekoma v štabu Clintonove, pr-ovki Jennifer Palmieri in vodji njene kampanje Johnu Podesti, pisal, da Murdoch in glavni urednik Wall Street Journala Robert Thompson vzgajata otroke kot katoličane. Vsi ti ljudje pa po njegovem mnenju neverjetno onesnažujejo katolištvo – ameriško prepričanje je izrazito okuženo s katoliško konservativnostjo.

WikiLeaks je objavil tudi elektronska sporočila Podeste, kjer odgovarja na pošto prijatelja in nekdanjega vodja kabineta Baracka Obame, Sandyja Newmana. V njem govorita o katoliški pomladi, kjer bi morali katoličani prenehati s srednjeveško diktaturo Cerkve.

Na elektronska sporočila so se odzvali številni katoliški mediji ter mnogi škofje in komentatorji. Predsednik ameriške škofovske konference, Joseph Kurtz, je zapisal, da se nekateri poskušajo vpletati v notranje življenje Cerkve, da bi ob tem dosegli kratkoročni politični učinek. Če je to res, potem je to slabo tako za verske skupnosti, kot za samo državo.

Katoliška politična skupina catholicvote.org pa je svetovalko Clintonove Jennifer Palmieri pozvala k odstopu, saj je Hillary Clinton v svoji kampanji že več kot polovico svojih nasprotnikov označila za ničvredne in zavržene.

Vir: Domovina.je

Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...