Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

Papež na petek usmiljenja dal močno znamenje o pomenu življenja

Svet | 17.09.2016, 21:09

Papež Frančišek je na tokratni petek usmiljenja želel dati močno znamenje o pomenu življenja od prvega trenutka do naravnega konca. Obiskal je dve zdravstveni ustanovi v Rimu.

Najprej se je mudil na oddelku za prvo pomoč in za neonatologijo bolnišnice svetega Janeza, kjer je trenutno dvanajst novorojenčkov z različnimi boleznimi. Sveti oče se je ustavil ob vsakem inkubatorju ter staršem malih bolnikov ponudil tolažbo in pogum.

Papež Frančišek je nato odšel še v hospic Vila Upanje, ki je povezan s polikliniko Gemelli. Tam je trenutno trideset ljudi z neozdravljivimi boleznimi. Sveti oče je vsakega od njih osebno pozdravil, česar so se izredno razveselili.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.