Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

SDS na poletnem taboru v Bovcu; zbrane bo nagovoril predsednik Janez Janša

Slovenija | 22.07.2016, 15:30

Na letališču v Bovcu se jutri začenja tradicionalno srečanje občinskih odborov Slovenske demokratske stranke. Zbrane bo na tako imenovanem poletnem taboru SDS jutri nagovoril tudi predsednik stranke Janez Janša. Kot je v pogovoru za naš radio povedala generalna sekretarka stranke Alenka Jeraj, bo tabor tudi priložnost za sproščen, a tudi resen pogovor, kako naprej.

Jutri dopoldne se bodo najprej začele letne športne igre, ki jih SDS pripravlja skupaj s Športnim forumom SDS. Tekmovalci se bodo pomerili v različnih kategorijah: mali nogomet, odbojka na mivki, košarka, tenis, namizni tenis, kros, šah in golf. Pravico do tekmovanja imajo le člani SDS, kar pa ne velja za navijače, mladoletne in vse, ki bi si tekmovanja želeli ogledati. "Vsako leto organiziramo poletni tabor za naše člane skupaj z gorniškim klubom dr. Henrik Tuma, tako da bo rdeča nit letos spoznavanje Beneške Slovenije in rezijanskih vrhov. Torej gorniki iz gorniškega kluba so pripravili kar nekaj zelo zanimivih pohodov primernih za prave pohodnike in tiste z morda malo manj kondicije," je povedala Jerajeva.

Ob 14. uri pa bo osrednji del prireditve s pozdravi gostiteljev, nagovorom predsednika SDS Janše, kulturnim programom in predstavitvijo regijskih kulinaričnih dobrot. "Tabor je priložnost, ko se tudi morda bolj neformalno srečamo, ko lahko poklepetamo o aktualnih in drugih zadevah. Med člani in udeleženci tabora bodo tudi poslanke in poslanci. Tako, da bomo odpirali aktualne teme in kot vse kaže, se nam morda jeseni ali zgodaj spomladi obetajo predčasne volitve, tako da bo zagotovo tudi to tema," je v pogovoru za Radio Ognjišče dejala Jerajeva.

Povedala je še, da se bo Letni tabor SDS in tradicionalni, letos že 21. spominski gorniški tabor dr. Henrika Tume sklenil v nedeljo, 7. avgusta, z vzponom na vrh Triglava.

Več: SDS

Slovenija, Politika
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.