Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Svetišče Božjega usmiljenja (foto: Radio Vatikan)
Svetišče Božjega usmiljenja

Papež obiskal svetišče Božjega usmiljenja, spovedal 8 mladih

Cerkev po svetu | 30.07.2016, 13:22 Marta Jerebič

Papež Frančišek je dopoldne obiskal mestno četrt Łagiewniki na jugu Krakova, od koder se je začela širiti pobožnost Božjega usmiljenja.

Tam se namreč nahaja svetišče Božjega usmiljenja – majhna cerkev znotraj ženskega samostana, kjer hranijo relikvije sv. Favstine Kowalske. Pozdravil in blagoslovil je redovnice, nato pa je odšel v baziliko Božjega usmiljenja, ki jo je med svojim zadnjim obiskom Poljske leta 2002 posvetil Janez Pavel II.

Frančišek je stopil skozi sveta vrata in spovedal 8 ljudi, 5 fantov, dve dekleti in enega duhovnika, v italijanskem, španskem in francoskem jeziku. Prav travnik pred baziliko Božjega usmiljenja je bil med svetovnim dnevom mladih namenjen spovedovanju.

Papež spovedal 8 mladih
Papež spovedal 8 mladih © Radio Vatikan

 

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.