Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Recitatorke na 2. Noči knjige na USZS (foto: USZS)
Recitatorke na 2. Noči knjige na USZS

Druga Noč knjige na USZS

| 27.04.2016, 06:17

V petek, 22. aprila 2016, je na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu USZS že drugič potekala Noč knjige, tokrat pod geslom Biti ali ne biti … Slovenci?

Kot so sporočili z USZS, so se z branjem svojih proznih odlomkov in pesmi predstavili Miroslav Košuta, Slavko Pregl in Mila Vlašić, nastopali pa so tudi učenci dopolnilnega pouka slovenščine in slovenske kulture iz Sarajeva, Kaknja in Zenice, pod vodstvom mentorice Ane Pulko.

(Svojo) poezijo sta prebrali še umetnica Tanja Plevnik ter študentka francistike in romanistike Ema Ilešič. Preko video posnetka so se oglasili učenci srednješolskega tečaja ravnatelja Marka Bajuka iz Buenos Airesa ter učenci slovenskega jezika iz Japonske. Prisotna je bila tudi umetnica Vesna Benedetič, avtorica razstave Moč knjige, ki je nastala ob priložnosti Noči knjige.

Na spletnem portalu www.slovenci.si je na voljo posnetek neposrednega prenosa večera.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.