Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
br. Milan Kvas (foto: Alen Salihović)
br. Milan Kvas

VIDEO: Relikvije sv. p. Pija na Ptuju: Biti v odnosu z Bogom!

Radijski misijon | 18.03.2016, 13:44

Šesti dan radijskega misijona je v znamenju papeževe pobude 24 ur za Gospoda, torej poleg spovedovanja tudi 24 urne molitve pred Najsvetejšim. V več cerkvah po Sloveniji je spoved možna od jutra do večera, ponekod pa tudi ponoči. V ljubljanski stolnici je ta pobuda povezana s svetoletnim romanjem mož in fantov. Molitev so začeli danes ob 9. uri, sklenili pa jo bodo jutri ob 9. uri s sveto mašo, ki jo bo daroval nadškof Stanislav Zore.

Sicer pa se je v sklopu radijskega misijona relikvija p. Pija danes ustavila v kapucinski in župnijski cerkvi sv. Ožbalta na Ptuju, od koder smo opoldne prenašali sveto mašo. Somaševanje je vodil br. Milan Kvas, ki je v pridigi med drugim spregovoril o odnosu z Jezusom.

"Vedno znova, vsak dan znova bi si morali prizadevati postavljati odnos z njim in postavljati ta odnos pred vse drugo v našem življenju. Le tako bomo lahko še naprej deležni njegovega navdiha, njegove moči in njegovih milosti. Potem se bomo lahko, kadar bo naša vera na preizkušnji, odzvali z edino stvarjo, ki lahko prepriča dvomeče srce: z Jezusovo ljubeznijo. Ko bodo drugi v naših besedah in dejanjih videli Kristusa, jih bo to pritegnilo k Njemu in spoznali bodo, da je On odgovor, ki ga v svojem življenju iščejo."

Papeški pridigar p. Raniero Cantalamessa bo v današnjem šestem in zadnjem misijonskem nagovoru razmišljal o Svetem Duhu in usmiljenju. Nato bo priložnost za telefonski pogovor z br. Jurijem Štravsom. Molitev rožnega venca iz radijske kapele bodo vodile Marijine sestre čudodelne svetinje.

Zbrani v cerkvi
Zbrani v cerkvi © Alen Salihović

Ob 21. uri bo sledila ponovitev nagovora p. Cantalamesse in predstavitve sv. p. Pija, ki jo je pripravil br. Stane Bešter.

Vabljeni k poslušanju in sodelovanju!

Radijski misijon
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...