Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Rim, Family day (foto: Radio Vatikan)
Rim, Family day

Italijanski senat popoldne o zakonu o istospolnih

Svet | 02.02.2016, 14:19 Marjana Debevec

Italijanski senat bo popoldne začel ustavno presojo besedila predloga zakona o istospolnih zvezah. Če bodo ugotovili njegovo skladnost z ustavo, bodo jutri začeli glasovati o posameznih členih predloga zakona. Datum sklepnega glasovanja sicer še ni določen.

Poslanci pa se bodo morali soočiti tudi z zahtevami ljudstva, ki se je preteklo soboto množično zbralo na dnevu družin v Rimu. Organizacijski odbor namreč zahteva, da se predlog zakona umakne in se vrne v presojo matičnemu odboru.

Dekan v Štandrežu Karlo Bolčina je za naš radio povedal, da ga skrbijo predvsem pritiski iz Evrope. Predlog zakona pa je po njegovem grob poseg v naravo. Vodja združenja Zaščitimo naše otroke Massimo Gandolfini pa je na sobotnem shodu poslance pozval, naj glasujejo po svoji vesti. Nekoč bodo namreč morali dajati odgovore za svoja dejanja.

Svet, Evropska Unija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.